Niet iedere kluis is inbraakwerend. Daarnaast zijn verschillende maten van er kluizen die inbraakwerendheid. Soms lijken kluizen door hun uitstraling of robuustheid erg sterk maar valt het in de praktijk tegen. Helaas, dit blijkt altijd te laat als de kraak succesvol is geweest. Om te voorkomen dat een verkeerde kluis wordt gekozen is het belangrijk om op de volgende zaken te letten, bent u benieuwd naar deze zaken lees deze dan onderaan de pagina.

Inbraakwerende kluizen waar moet ik op letten?

  • Wat berg ik op, zowel in volume als in waarde
  • Waar komt de kluis te staan
  • Moet de inhoud verzekerbaar zijn
  • Hoe kan ik de kluis het beste vastzetten (verankeren), klik hier.
  • Wat voor slot moet erop (bijvoorbeeld sleutel- of elektronisch code slot)
  • Moet de kluis ook brandwerend zijn, klik hier.

De grootte van de inbraakwerende kluizen kan onder andere de locatie bepalen waar de kluis geïnstalleerd moet worden. Een kluis die moeilijk bereikbaar is wordt niet makkelijk gebruikt. Is dat de bedoeling? Tevens moet gelet worden op de mogelijkheid om de inbraakwerende kluizen te verankeren. Dit is minstens zo belangrijk als de kluis zelf. Let hierbij ook op de mogelijke aanwezigheid van vloerverwarming. Veel kluizen kunnen ook aan de muur bevestigd worden.

Er zijn verschillende slot mogelijkheden, standaard wordt een kluis met een sleutelslot met twee sleutels uitgerust. Dit is tevens de goedkoopste oplossing. Uiteraard kan een sleutel bijgemaakt worden. Een elektronisch slot is ook mogelijk en heeft natuurlijk het voordeel dat de sleutel niet verstopt hoeft te worden. Er is wel een meerprijs t.o.v. een sleutelslot. Ook hier zijn diverse mogelijkheden. Er zijn ook sloten die achteraf uitleesbaar zijn. Ideaal als er meerdere gebruikers zijn!
Voor verzekeraars is het belangrijk dat zij zeker zijn dat de kluis van deugdelijke kwaliteit is. Een onafhankelijk keurmerk zorgt hiervoor. Er zijn veel kluizen in de markt die niet aan de normering voldoen. Het bekendste keurmerk is van ECB-S. Kluiscentrum is hier lid van en staat dus voor kwaliteit. Voor verdere uitleg over de normering en de dekkingsindicaties klik hier.