Archiefkasten

Archiefkasten, ervaar het verschil

ArchiefkastenIedereen kent de klassieke archiefkasten zoals die op de meeste kantoren wel staan. Een prima oplossing voor de standaard documenten en ordners. Veel kluizen zijn te klein om grote hoeveelheden ordners op te bergen. Daarom zijn er inbraakwerende -en brandwerende archiefkasten.

Inbraakwerende archiefkasten zijn een kruising tussen een kluis en een archiefkast. Het formaat en de diverse inrichtingsmogelijkheden van een archiefkast samen met de inbraak en / of brandwerende archiefkasten. Deze archiefkasten zijn dus ook te gebruiken als kluis voor bijvoorbeeld kleinere bedragen contant geld tot 10.000,- .

Voor echte hoge waardeberging situaties waarin grotere hoeveelheden ordners of gewoonweg wat grotere objecten opgeslagen moeten worden zijn er de dubbeldeurs kluizen met dekkingsindicaties die oplopen tot 100.000,- of meer.

De inrichting van archiefkasten gaat verder dan de standaard legborden. Om te beginnen zijn er de verzwaarde legborden die bij hogere gewichten doorzakken voorkomen. Daarnaast zijn er mogelijkheden om de legborden te combineren of af te wisselen met hangmappen rekken. Uiteraard zijn deze naar buiten toe te trekken. Standaard worden archiefkasten uitgerust met een sleutelslot. Hoe vaak gaat die kast dan ook echt nog op slot en wordt de sleutel op een andere, onvindbare, plaats opgeborden? Niet erg praktisch in een kantooromgeving waarin meerdere mensen bij de inhoud moeten kunnen. Hiervoor biedt het elektronische slot een uitstekend alternatief. Ideaal om met een code te werken. Veel van de sloten die Kluiscentrum.nl gebruikt zijn achteraf uit te lezen zodat altijd gekeken kan worden wie er in de kast is geweest. Niet alleen de laatste persoon, maar ook de honderd openingen of meer daarvoor. Uiteraard heeft dan iedere gebruiker een eigen toegangscode.

Het nadeel van een archiefkast, zeker als deze wat zwaarder is, is het plaatsen van de kast. Is er geen lift aanwezig? Geen probleem, onze eigen installatiedienst voert de plaatsing voor u uit. Alles in eigen beheer, ook de verankering van de archiefkast of kluis.

Kluiscentrum biedt dus een breed scala aan mogelijkheden. Toch zijn er ook nog andere oplossingen mogelijk. Staat de archiefkast of kluis die u zoekt niet op deze site neem dan vooral even vrijblijvend contact met een van onze medewerkers op. Dat kan heel makkelijk per mail of telefoon. Ontvangt u liever eerst een offerte? Ook dat doen wij graag en vrijblijvend.