Afstortkluizen

Afstortkluizen – Ervaar het gemak en de veiligheid van afstorten

Afstortkluizen worden vaak toegepast in de detailhandel of horeca waar medewerkers geld in de kluis moeten afstorten zonder er daarna nog bij te kunnen. Er zijn vele varianten van afstortkluizen denkbaar: met binnenkast, afstortlade of afstortgleuf.

In de jaren 80 en 90 was er sprake van grote aantallen kassagrepen in Nederland. De overvaller kwam binnen en dwong de kassa te legen of hij deed zelf een greep in de lade. Doordat in Nederland sinds enige jaren overal afstortboxjes of ook wel afroomkluis of afstortkluizen genoemd zijn ingezet is het aantal overvallen sterk afgenomen. Het continue afromen van bankbiljetten leidt tot een veel veiligere situatie.

Naast afromen aan de kassa bestaat de mogelijkheid van een afstortkluis natuurlijk ook. Dit is dan een echte kluis waarin contant geld veilig opgeborgen kan worden. Normaal gesproken staan deze afstortkluizen niet bij de kassa of onder de bar maar bijvoorbeeld in het kantoor of in de kelder. Deze kluizen kunnen uitgerust zijn met een afstortgleuf of een lade, zelf een trommel aan de bovenkant of voorkant hoort tot de mogelijkheden. Afhankelijk van locatie en de manier waarop er gewerkt wordt kiest men het type afstortsysteem. Ook buispost hoort tot de mogelijkheden.

Naast het afstorten van geld worden afstortkluizen ook gebruikt bij autogarages. Vroeger legde u de autosleutel ’s avonds op het voorwiel, en later gooide u het door de brievenbus. Tegenwoordig zijn hier afstortkluizen voor. Deze zijn speciaal gemaakt voor autogarages. Uw sleutels zijn altijd veilig opgeborgen in de afstortkluis. Deze kluizen hebben aan de achterkant een slimme opening zodat de klant van buitenaf de sleutel kan afstorten in de afstortkluis. Geheel veilig en droog!

Een andere toepassing kan zijn voor bibliotheken. Het retourneren van boeken door de muur heen van buitenaf vraagt om een afstortsysteem. Weliswaar met een eenvoudigere kluis dan voor sleutels of cash maar het blijft een afstortsysteem dat vanuit de buitenkant ook beveiligd moet zijn.

Er zijn vele soorten en mogelijkheden denkbaar. Naast de afstortkluizen op Kluiscentrum.nl zijn er vele andere mogelijkheden. Bel of email ons vrijblijvend en onze medewerkers adviseren u graag!

Voor meer informatie over afstortkluizen kunt u ook terecht op de website van Dujardin, klik hier.